1-7 Haziran “İyot Yetersizliği Hastalıklarının Önlenmesi Haftası” Kapsamında Gebe Eğitim Sınıfı Kursiyerlerine Yönelik Bilgilendirme Çalışması Gerçekleştirildi.
06 Haziran 2018

İyodun önemini topluma daha çarpıcı ve etkili yöntemlerle aktarmak, ülkemizde iyotlu tuz kullanımını tüm topluma yaygınlaştırmak, toplum bilinci oluşturmak ve ülke genelinde konuyu gündeme getirmek amacı ile 1-7 Haziran tarihleri arasında İyot Yetersizliği Hastalıklarının Önlenmesi Haftası etkinlikleri gerçekleştirilerek iyodun önemi ve yararları vurgulanmaktadır.

İyot insan vücudunda çok az miktarda bulunan (15- 20 mg) bir eser elementtir. Günlük gereksinim 150 mikro gramdır. İyoda olan gereksinme çok az olmasına rağmen, İyot eksikliği dünya’da önlenebilir zeka geriliği ve beyin hasarında temel nedendir İyot; tiroid hormonlarının (T3 ve T4) yapımında kullanılmaktadır. Bu hormonlar vücut ısı ve enerjisinin devamını, iç organların işlevlerini düzenler, dolayısıyla beden ve zeka gelişimini, sinir ve kas dokularının işlevlerini tam yapabilmelerini, dolaşımın düzenli olmasını sağlarlar.

İyot eksikliği, tiroid hormonlarının yapımının az olmasına yol açar. İyot yetersizliğinin en olumsuz ve yıkıcı etkilerinin gözlendiği risk grupları;  doğurganlık çağdaki kadınlar, gebeler, bebekler ve çocuklardır.

1-7 Haziran “İyot Yetersizliği Hastalıklarının Önlenmesi Haftası” etkinlikleri kapsamında Keşan İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından yürütülen "Gebe Eğitim (Doğuma Hazırlık) Sınıfı" kursiyerlerine bilgilendirme çalışması düzenlenmiştir.

Bilgilendirme çalışması Keşan İlçe Sağlık Müdürlüğü’nde görevli Dr. Burcu KARABEY tarafından gerçekleştirilmiştir.

PHOTO-2018-05-31-15-07-35.jpg